Listen med ofte stillede spørgsmål er udarbejdet med det formål at besvare almindelige spørgsmål, der opstår under klinisk brug og på markeder, hvor den kliniske evidens er sparsom.

Det er vigtigt at tage hele plejemodtagerens/patientens plejesituation med i betragtning og anvende klinisk vurdering, når der træffes beslutninger ud fra svarene.

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål her, kan du kontakte Clinical@ArjoHuntleigh.com med dit/dine spørgsmål. Vi vil bestræbe os på at besvare og lægge det/dem ind på denne side, som en hjælp til andre.

Spørgsmål Hvis en plejemodtager har et tryksår, og vedkommende skal sidde eller ligge på det noget af tiden, er det så bedre med alternerende celler under såret eller at aflaste såret helt.

Svar. Der er flere forskellige tilgangsvinkler til sårheling, og der er desværre ingen definitive svar, da det afhænger af placeringen og oprindelsen af såret, plejemodtagerens aktuelle situation og støttefladens egenskaber.

Spørgsmål. Kan jeg bruge formsyede lagner på ACTIVE (skiftende tryk) terapeutiske madrasser?

Svar. Brug et formsyet lagen med minimal påvirkning af madrassens egenskaber

Vi forstår ønsket om at anvende formsyede lagner og kan give følgende råd:

1 Sørg for, at lagnet er den rigtige størrelse til en luftfyldt madras med dybe celler, så udstrækning eller "hængekøjeeffekt" ikke reducerer de fordele ved tryk-omfordeling, man opnår med cellesammenpresning.

2 Brug et 4-vejs stræklagen for at opnå minimal påvirkning af cellesammenpresningen i aktive/skiftende behandlingsoverflader. Dette er også vigtigt, når du bruger reaktive/konstant lavtryk-overflader, som reducerer tryk gennem en proces af kropsnedsænkning og -omslutning. Effekten vil sandsynligvis blive mindre udtalt i reaktive systemer, men der kræves yderligere arbejde.

3 Sørg for, at lagnet ikke hindrer observation og adgang til madrasfunktioner såsom Wound Valves.

4 Sørg for, at lagnet ikke forværrer adgangsmuligheder, synlighed eller drift i forbindelse med CPR-styring.

5 Hvis der bruges et formsyet lagen for første gang, med en plejemodtager tidligere plejet på et løst, ikke-formsyet lagen, kan man ikke antage, at repositionering og hudvurderingsintervaller forbliver uændrede.

Har du brug for hjælp?

Kontakt venligst dit lokale kontor. .