Rygskader i plejesektoren kan forebygges. Tiltag, der tager højde for flere risikofaktorer og skræddersyr patienthåndteringsprocedurer til plejepersonalets specifikke behov, har vist sig at være særdeles effektive i forhold til at reducere hyppigheden af skader på både personale og plejemodtagere.

Disse evidensbaserede programmer inkluderer indførelse af bedre udstyr med henblik på at forbedre sikker patientmobilitet, politikker om at undgå løft, tydelig risikovurdering og genoptræning. Når adskillige faktorer på sygehuse/plejeinstitutioner tages i betragtning, er denne type programmer til sikker patienthåndtering en succes og reducerer antallet af skader i plejemiljøet, der kan forebygges.

Sygeplejersker og plejepersonale på både hospitaler og plejeinstitutioner har et af de højeste niveauer af arbejdsrelaterede skader, sammenlignet med alle andre arbejdsområder. Rygskader opstår som følge af dårlige ergonomiske systemer, der ellers ville give plejepersonalet mulighed for sikker håndtering af plejemodtagere uden risiko for skader. Rygskader tegner sig for over 70 % af alle skader inden for plejeområdet.

Plejeinstitutioner har en udfordring i forhold til konstant at finde og fastholde nyt personale; en cyklus, der tærer på værdifulde ressourcer. Lidt over halvdelen af alle sygeplejersker får en skade, der kræver sygemelding, på et tidspunkt i deres karriere.

Få mere at vide om, hvordan ArjoHuntleigh kan hjælpe med at forhindre arbejdsrelaterede skader, ved at kontakte en repræsentant for ArjoHuntleigh, eller læs mere om vores brede udvalg af produkter, løsninger og serviceydelser her.

Kilde: Vecchio, N. et al. (2010). Work-Related Injury Among the Nursing Profession: An Investigation of Modifiable Factors, Griffith Business School, Griffith University

Har du brug for hjælp?

Kontakt venligst dit lokale kontor. .