Hjem / Om ArjoHuntleigh / History

History

History

DE FØRSTE SKRIDT

1957
ARJO blev stiftet af Arne Johansson i Sverige.Oprindelig producerede virksomheden komponenter og maskindele for andre producenter inklusive virksomheder, der fremstillede hjælpemidler. Arne Johansson var en af de første, der identificerede behovet for badnings- og forflytningsudstyr inden for ældrepleje og hospitaler.Som svar på disse behov udviklede han et innovativt produktprogram i Sverige.

1969 Huntleigh Healthcares forgænger Flowtron Aire Ltd blev stiftet.

 

 

 

 

 

 

1972 1972 Det første højdejusterbare badekar blev introduceret.Denne innovation betød, at plejere kunne justere badekarret til den rette arbejdshøjde. Dette ergonomiske aspekt kan stadig ses i mange af vores produkter.

1975 Huntleigh Group Ltd blev oprettet
 
1985 Huntleigh Technology PLC blev børsnoteret på børsen i London.
 
1993 ARJO blev børsnoteret på børsen i Stockholm og London.Huntleigh opkøbte Nesbit Evans Group. 

1995 ARJO fusionerede med den svenske virksomhed Getinge og repræsenterede forretningsområdet “Udvidet pleje” inden for Getinge. 

2004
ARJO opkøbte den canadiske virksomhed BHM Medical og tilføjede foruden andre produkter Maxi Sky-loftliften til programmet af patienthåndteringsprodukter. 

2007
ARJO samlede de to førende grupper, ARJO og Huntleigh Technology PLC, med det formål at skabe en globalt førende virksomhed med en omfattende produktportefølje så vel som servicetilbud under ArjoHuntleigh mærket.